Hyundai представи „ходещ“ автомобил

0
Hyundai представи „ходещ“ автомобил

Докато много автомобили твърдят, че са най-добрите за офроуд, Hyundai разкри радикално нов проект – кола с „крака“, която може просто да премине през пресечената местност, съобщава Daily Mail.

Фирмата разкри своята концепция Elevate на изложението CES в Лас Вегас, показвайки превозни средства, предназначени за първа помощ, както и жълти таксиметрови автомобили.

Дизайнът, който прилича на транспортните средства от „Междузвездни войни“, съчетава традиционните колела с „крака“, които се разгръщат за преминаване през опасен терен. Дори може да се катери и по стълби, за да вземе пътниците в инвалидна количка, като им позволява просто да се качат.

Представители на компанията подчертаха, че автомобилите могат да достигнат директно до пострадалите при земетресение или цунами, за разлика от традиционните превозни средства за първа помощ.

Концепцията на Elevate се основава на модулна платформа с възможност за превключване на различни тела за конкретни ситуации. При шофиране по равен път „краката“ се прибират и автомобилът се управлява като всяко друго превозно средство. Когато обаче се наложи, моделът на Hyundai може да изкачи стена, висока 1,5 м, както и да преодолее вдлъбнатина със същата дълбочина.

Всичко това, в съчетание с изключителната гъвкавост на модулите, позволява придвижване на хора там, където досега не е имало достъп за автомобили и променя възприятието за свобода, твърдят ръководителите на проекта.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили