И фитнесите на нож – не искат да затварят

0
Снимка: Unsplash

Намеците на властта, че може да се наложа отново ограничителни мерки, за да се спре разпространението на коронавируса предизвикаха бурно недоволство сред собственици на заведения и фитнеси. В писмо от организациите на заведенията заявиха, че не искат повече никакви затваряния. Ако това се случи, работата им ще бъде спряна броени дни след като бяха затворени.

В същия дух се изказаха и от Българската асоциация за здраве и фитнес. Залите също са на мушката на властите като едно от местата, където заразата се предава най-лесно.

Борисов: Няма да се поколебаем да наложим нови ограничения (видео)

„Остро се противопоставяме на публични изказвания от представители на Министерство на здравеопазването, представители на Националния оперативен щаб, РЗИ, и други гравитиращи към посочените институции вирусолози, нямащи адекватна и аргументирана представа за реалността в спортните центрове, относно рисковете, свързани с  посещаването на този тип обекти. Всички тези обекти работят със силно намален брой клиенти, което е резултата не само от ограниченията, но и от систематичното поднасяне на подобна негативна информация и е допълнителна предпоставка за минимизиран риск от заразяване!“, обявиха в своя позиция от организацията.

Според тях местата за физическа активност са сред най-безопасните. Това било доказано от проучване на Шефилдския университет. От асоциацията твърдят, че нито заведенията, нито залите са допринесли за ръста на болните от последните дни.

Здравният министър спря кампанията си

„Прокрадването на идеята за ново затваряне на спортните и центрове и манипулирането на общественото мнение е абсолютно неприемливо и необосновано. Подчертаваме, че се създава впечатление за целенасочена война със сектор Здраве и спорт, след като месеци наред ни бе отнета възможността да работим, без да сме получили адекватна нито икономическа, нито социална компенсация“, пишат от организацията.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили