И майката на Пеевски може да попадне в списъка с US-санкциите

0
Снимка: КлубZ

Майката на бившия депутат Делян Пеевски – Ирена Кръстева – може да попадне в списъка със санкционираните от американското финансово министерство. Това съобщиха от българското ведомство. Причината е, че санкциите за корупция по закона „Магнитски“ засягат не само наказаните, но и свързаните с тях физически лица или фирми.

Прокуратурата пита САЩ в каква корупция е участвал Пеевски

Финансовото министерство публикува нов списък с имена на хора фирми, които попадат или биха попаднали в обхвата на санкциите. Сред тях са редица дружества на хазартния бос Васил Божков, самият той, както и свързани с него и Пеевски лица. В този кръг попадат Кръстева, както и приближения до Божков бивш мажоритарен собственик на „Левски“ Георги Попов. Освен неговото се посочва и името на Цветомир Найденов, бивш съдружник на Божков в хазарта, а в момента основен прокурорски свидетел по делата срещу него.

САЩ уличиха в корупция Пеевски и Божков

Санкциите срещу Пеевски, Божков и приближените до тях бяха наложени заради участие в корупционни схеми. От прокуратурата обявиха, че започват проверки срещу всички посочени. Засега резултат няма.