И в „Пирогов“ тече проверка за фалшиви хоспитализации

0

В най-големия спешен център у нас – „Пирогов“ – е започнала проверка за фалшиви хоспитализации. Това заяви пред Нова телевизия зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров.

Здравният министър обвини болница „Лозенец“ в незаконни трансплантации

„Имаме данни и предварителни сигнали за нарушения по отношение на НЗОК и за фалшиви хоспитализации в „Пирогов”. Към момента в лечебното заведение тече проверка. Не става въпрос за чистка, но в страната и София има няколко проблемни болници“, заяви той.

Преди десетина дни здравният министър Стойчо Кацаров обвини болница „Лозенец“ във фалшиви хоспитализации на здрави пациенти и незаконни трансплантации. Той уволни ръководството й, но директорът Любомир Спасов обжалва пред съда и блокира вписването на новия управителен съвет.

Здравният министър се усъмни в саботаж, защото шефове на болници не са вписани (видео)

Заради нарушения при харченето на бюджета Кацаров уволни и шефовете на „Александровска“ болница. Новото ръководство обаче също не е вписано. Това накара здравният министър да заподозре саботаж от страна на агенцията по вписванията. По случая бе разпоредена проверка от правосъдния министър Янаки Стоилов, а от агенцията казаха, че не могат да впишат новия съвет на „Лозенец“ заради обжалването на Спасов. В случая с „Александровска“ пък имало противоречия в изпратените от МЗ документи.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили