Избори’2014: За пръв път без „парашутисти“ в русенските листи

1
2626

За участие във вота, който ще бъде на 5 октомври, са регистрирани общо 25 партии и коалиции. В интегралната бюлетина те ще бъдат подредени в следния ред:

1. Движение 21

2. Българска социалдемокрация

3. Български национален съюз

4. Новото време

5. Обединена България

6. Социалдемократическа партия

7. Реформаторски блок

8. Нова България

9. ГЕРБ

10. Общество за нова България

11. Атака

12. НДСВ

13. ББЦ

14. АБВ

15. Левицата и Зелена партия

16. Нова алтернатива

17. Десните

18. ДПС

19. Глас народен

20. Партия на зелените

21. Нова сила

22. БСП

23. Зелените

24. Патриотичен фронт

25. Република БГ

Любопитното в листите в 19-ти Русенски многомандатен избирателен район е, че за първи път сред водачите на листи няма “парашутисти”. Сред основните политически играчи листите се оглавяват от познати лица: Пламен Нунев – ГЕРБ, проф. Христо Белоев – БСП, Ферихан Ахмедова – ДПС, Румен Христов – Реформаторски блок, Искрен Веселинов – коалиция „Патриотичен фронт НФСБ и ВМРО, доц. Любомир Владимиров – „Атака“.

Повечето имена бяха очаквани, може би единствено с изключение на “България без цензура”, където се предполагаше, че лидерското място ще бъде отредено на председателя на местната структура Георги Пейчев, но накрая се оказа, че на първа позиция е поставен представителят на коалиционния партньор от партия “ЛИДЕР” Георги Недев. Всъщност това не е чак толкова странно, като се има предвид, че Георги Недев е изпълнителен директор на “Топлофикация-Русе”, която пък е собственост на Христо Ковачки.

1 коментар