Изнасилвачът от Ценово и още двама остават в ареста

0
310
Окръжен съд – Русе отказа да задържи под стража

36-тодишният С. С., който на 20 май в с. Ценово изнасили 75-годишна жена, остава за постоянно в ареста.

Това реши състав на Окръжния съд в Русе. Срещу него са повдигнати три обвинения: за изнасилване, грабеж и противозаконно влизане в чуждо жилище. За най-тежкото от тях, законът предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години.

36-годишен задържан за гнусното изнасилване в Ценово

За постоянно в ареста остават още двама души, обжалвали взетите спрямо тях от първоинстанционните съдилища мерки за неотклонение задържане под стража.

24-годишният З. П. е бил привлечен към наказателна отговорност за управление на МПС след употреба на наркотични вещества в условията на повторност. Предвиденото в Наказателния кодекс наказание за това престъпление е лишаване от свобода от една до пет години и глоба от 500 до 1500 лв. Според прокуратурата З. П. е извършил настоящото деяние само 6 месеца след влизане в сила на предходна условна присъда за същото престъпление.

Срещу– 39-годишния П. Т. е било повдигнато обвинение за това, че на 20 февруари в условията на опасен рецидив е отнел 2 навигации на обща стойност 260 лв. Това престъпление е тежко умишлено и предвиденото за него наказание е лишаване от свобода от 2 до 10 години. П. Т. също има предходни осъждания.

Въззивната инстанция сподели изводите на районните съдилища, според които от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че и трите лица са извършили престъпленията, в които са обвинени.  Налице е и реална опасност да се укрият или извършат други престъпления. Според окръжните съдии, съобразявайки тежестта на обвиненията и обществената опасност на деянията и дейците, адекватната мярка за неотклонение по отношение на тях е задържане под стража.

Определенията на Окръжен съд – Русе са окончателни.