„Кален“ дъжд и захлаждане през новата седмица

0

С „кален“ дъжд, причинен от носещите се откъм Сахара количества пясък и понижение на необичайно високите да сезона температури ще започне новата седмица, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

На много места в страната днес ще има валежи от дъжд, значителни в Рило-Родопската област. Вечерта валежите ще намаляват по обхват и интензивност. В източната половина на страната ще духа силен, поривист южен вятър, в западната – слаб до умерен, след обяд ще отслабва. Температурите ще се понижават, но ще останат по-високи от обичайните за периода: минималните ще са между 5° и 10°С, в Източна България – малко по-високи.

През следващите дни ще се задържи предимно облачно. Валежи ще има на по-малко места и ще са по-малко по количество. Ще са предимно от дъжд, в планините, а в четвъртък и на отделни места в Северна България – от сняг. С ориентиране на вятъра, във вторник от северозапад, а в сряда и четвъртък от север-североизток, температурите ще се понижат още и ще се доближат до обичайните за средата на февруари. В петък вятърът ще отслабне, вероятността за валежи е малка, ще има и по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. В низините и котловините ще се образува мъгла или инверсионна облачност. Минималните температури ще са близки до нулата, а максималните – между 7° и 12°. През почивните дни ще се задържи с разкъсана облачност, вятърът ще е слаб от североизток, температурите – без съществена промяна. Остават условията за намалена видимост в равнинната част от страната.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук