Кевин Харт се оттегли от оскарите

0
81
Кевин Харт се оттегли от оскарите

Американският комик и актьор Кевин Харт се оттегли като водещ на наградите „Оскар“ догодина поради остра полемика относно негови хомофобски постове в „Туитър“ отпреди десетилетие, предаде BBC. Академията на филмовите изкуства и науки е била залята от обаждания с молбата комикът да не бъде водещ, а реакцията е провокирана от негови обидни публикации за гей обществото. Въпреки, че да води наградите „Оскар“ е била една от целите на живота му, Кевин посочи като причина и коментира, че не иска да отвлича вниманието от церемонията по награждаване, когато трябва да бъдат отпразнувани „толкова много невероятно талантливи артисти“, както и че „съжалява, че е обидил хората“.

„Искрено се извинявам на всички хора от ЛГБТ обществото за безчувствените си думи от миналото“, каза той.

Харт обърна внимание в публикация в „Инстаграм“, в четвъртък, че е затрупан прекалено много с „негативна енергия“. Във видео, публикувано по-късно, той разкри, че от Академията са се свързали с него и са му казали, че или трябва да се извини, или ще намерят друг водещ за церемонията. В първия момент е избрал да се откаже от публичното извинение, защото смятал, че 10 години са прекалено много време, но след това изглежда е променил мнението си.

Сега не е ясно кой ще понесе голямата отговорност да представя събитието, но тази позиция има лоша слава и дори беше наречена „най-малко исканата работа в Холивуд“. Церемонията по награждаването ще се състои на 24 февруари.