Конкурс за детска творба посветена на Деня на Дунав

0
950

Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ обявява конкурс за детска творба „Река Дунав през детските очи“  по повод 29 юни – Международен ден на река Дунав.

В конкурса могат да участват деца между 4 и 18 години, като всеки може да изпрати до две творби в двата раздела – рисунка и фотография. Успех в конкурса ще имат всички произведения, които са обвързани с темата за река Дунав, значението на плавателния път и дейността на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р ека Дунав“. Децата могат да се чувстват свободни да експериментират с различни техники и материали, а ние ще се радваме да видим река Дунав през техните очи!

Участниците ще бъдат разделени в 3 възрастови категории, като ще бъдат отличени трите най-добри творби във всяка категория.

За рисунка

I-ва категория за деца между 4 – 7 г.

II-ра категория за деца между 8 – 12 г.

За фотография или колаж от снимки

III-та категория  за деца между 13 – 18 г.

Участниците могат да изпращат творбите си по електронна поща на [email protected] до 22.06.2020 г. включително.   Задължително условие е всяка работа да съдържа следната информация – трите имена на автора, години, училище, местожителство.

Имената на победителите ще станат известни на 29 юни, когато се отбелязва Международният ден на река Дунав. Наградите ще бъдат връчени на церемония в двора на Флотската кула. За победителите ще бъдат осигурени грамоти и предметни награди.