Lafka праща репликата на „стъклената будка“ „в историята“

6

Това става  факт, след като спирките на градския транспорт бяха дадени на концесия и договорът на старите наематели бе прекратен.

staklenata_budka-original38-1През 2000 година сем. Ставрови решават да направят копие на издигнатата в първата половина на миналия век „стъклена“ будка, която по-старите русенци обичат и помнят, защото е била едно от любимите места за срещи. Тя е достоверна реплика, дело на арх.Цвети Русинов. Прехвърлянето на собствеността обаче от частна общинска в публична общинска и включването на спирката в общата концесия на всички градски спирки, спечелена от свързваната със скандално известния депутат Делян Пеевски верига Lafka, става причина за споровете между общинска администрация и собствениците.

Справка, направена в Община Русе сочи, че основният договор за наем на Ставрови е сключен на 17.02.2004 г. за срок от 10 години. След изтичане на законовия срок на 17.02.2014 семейството няма право да държи терена и следва да го освободи. Срокът, който общината поставя е 7 март. На собствениците е предложен нов терен, където да преместят будката, но те отказват, защото за тях Стъклената будка в сегашния й вид не бива да се премахва, а да се съхрани такава, каквато е.

Ставрови настояват общината да извади стъклената будка от общата концесия, защото тя е реален образ на едно любимо за русенци място. Те организират подписка и събират 100 човека, които заявяват подкрепата си за запазване на съоръжението. Въпреки това, ако до 7 март терена не бъде освободен, от Общината ще премахнат репликата.

.

6 КОМЕНТАРИ

  1. Следващата стъпка, която очакваме е, голямата спира на болницата и голямата спира до бившия завод НАйден Киров (с подлеза) да бъдат и те съборени и на тяхпно място да зиникне нова Лафка. Давайте! Те защо седят още цели?! СЪБОРЕТЕ ГИ! Сложете жалко течащо нещо на тяхно място! Защо още са цели??!!

  2. Ами стъклената спирка до универсиета?! Голяма, хубава, издържана, красива!
    Вътре имаше място за поне 15 седящи човека и още поне 30 човека можеха да се скрият от дъжда там. Събориха я! И знаете ли какво има на нейно място?! Виктори спирка, която ТЕЧЕ, и на чиято „пейка“, можеш да сложиш най-многто два задника! Срамота! Срамота! Срамота! Гъзолизци! За пари сте готови за всичко! Срам и позор! Срам! СРАМ!

  3. Ако не Ви е ясно оше :Герб – утайката на комунизма.Не мога да напрвя разлика между тях и БСП – еднакво алчни са узлобени за власт…

  4. „Търговските марки на цигари ще се рекламират при спонсорство на обществени мероприятия, в които участват само пълнолетни, или на места, където е забранен достъпът на деца под 18 г.“ Значи според този закон всички будки на Lafka са незаконни или общината трябва да забрани достъпа на деца под 18год. до спирките и градския транспорт. Това доказва че се връщаме в началните времена на комунизма въпреки че управата е на герб-успех на всички на изборите!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук