Lafka праща репликата на „стъклената будка“ „в историята“

6

Това става  факт, след като спирките на градския транспорт бяха дадени на концесия и договорът на старите наематели бе прекратен.

staklenata_budka-original38-1През 2000 година сем. Ставрови решават да направят копие на издигнатата в първата половина на миналия век „стъклена“ будка, която по-старите русенци обичат и помнят, защото е била едно от любимите места за срещи. Тя е достоверна реплика, дело на арх.Цвети Русинов. Прехвърлянето на собствеността обаче от частна общинска в публична общинска и включването на спирката в общата концесия на всички градски спирки, спечелена от свързваната със скандално известния депутат Делян Пеевски верига Lafka, става причина за споровете между общинска администрация и собствениците.

Справка, направена в Община Русе сочи, че основният договор за наем на Ставрови е сключен на 17.02.2004 г. за срок от 10 години. След изтичане на законовия срок на 17.02.2014 семейството няма право да държи терена и следва да го освободи. Срокът, който общината поставя е 7 март. На собствениците е предложен нов терен, където да преместят будката, но те отказват, защото за тях Стъклената будка в сегашния й вид не бива да се премахва, а да се съхрани такава, каквато е.

Ставрови настояват общината да извади стъклената будка от общата концесия, защото тя е реален образ на едно любимо за русенци място. Те организират подписка и събират 100 човека, които заявяват подкрепата си за запазване на съоръжението. Въпреки това, ако до 7 март терена не бъде освободен, от Общината ще премахнат репликата.

.

6 КОМЕНТАРИ

  1. „Търговските марки на цигари ще се рекламират при спонсорство на обществени мероприятия, в които участват само пълнолетни, или на места, където е забранен достъпът на деца под 18 г.“ Значи според този закон всички будки на Lafka са незаконни или общината трябва да забрани достъпа на деца под 18год. до спирките и градския транспорт. Това доказва че се връщаме в началните времена на комунизма въпреки че управата е на герб-успех на всички на изборите!

  2. Ако не Ви е ясно оше :Герб – утайката на комунизма.Не мога да напрвя разлика между тях и БСП – еднакво алчни са узлобени за власт…

  3. Ами стъклената спирка до универсиета?! Голяма, хубава, издържана, красива!
    Вътре имаше място за поне 15 седящи човека и още поне 30 човека можеха да се скрият от дъжда там. Събориха я! И знаете ли какво има на нейно място?! Виктори спирка, която ТЕЧЕ, и на чиято „пейка“, можеш да сложиш най-многто два задника! Срамота! Срамота! Срамота! Гъзолизци! За пари сте готови за всичко! Срам и позор! Срам! СРАМ!

  4. Следващата стъпка, която очакваме е, голямата спира на болницата и голямата спира до бившия завод НАйден Киров (с подлеза) да бъдат и те съборени и на тяхпно място да зиникне нова Лафка. Давайте! Те защо седят още цели?! СЪБОРЕТЕ ГИ! Сложете жалко течащо нещо на тяхно място! Защо още са цели??!!