„Левски“ призова феновете да спасят клуба

0

Ден след като мажоритарният собственик на „Левски“ Наско Сираков обяви, че прекратява преговорите за продажба на клуба на британеца Джо Диксън от ръководството обявиха, че са в практически фалит и призоваха феновете да помогнат.

„Уважаеми привърженици на ПФК „Левски“, обръщам се към Вас на най-черната дата в историята на нашия клуб. Преди точно 50 години изгубихме незабравимите Гунди и Котков.

„Левски“ се отказа от преговорите с купувача

Днес „ПФК Левски“ е изправен на ръба на пропастта. На 24 май, по време на своето слово на Могилката, Наско Сираков обяви ново начало за любимия клуб. Това ново начало обаче няма да дойде с Джоузеф Диксън. Новото начало ще трябва да си го изстрадаме сами“, написа Петър Ганев, който е част от управата на клуба.

Според него спасението на клуба минава през нова мащабна кампания по събирането на средства от феновете. Към момента задълженията са около 30 млн. лв.. Ганев обаче твърди, че клубът не може да бъде стабилизиран само с еднократно действие. Според него синята общност трябва да се обедини, а начинът на управление да бъде променен.

Купувачът на „Левски“ с ултиматум: Или нов договор, или няма сделка

„Ако просто продължим по инерция, нищо добро не ни чака. Нашата задача не трябва да е да закърпим бюджета и да започнем новия сезон. Нашата задача е да намерим дългосрочно решение и модел на управление, който да отговори на искрената обич на левскарите и да ги направи част от клуба“, допълни Ганев.

Преговорите с Диксън бяха провалени след като британецът не хареса предложения му договор и даде срок с ултиматум за нов. Той планираше да инвестира 250 млн. лв. и да построи нов стадион и мол на мястото на „Герена“. Още от самото начало обаче британецът отказваше да съобщи кои са неговите бизнес-партньори и да разкрие какви капитали стоят зад намеренията му.

 

зарядни станции за електромобили