„Левски“ се отказа от преговорите с купувача

0
Наско Сираков, Снимка: БГНЕС

„Левски“ се отказва от преговорите за продажба на клуба с британеца Джо Диксън, обяви мажоритарният собственик Наско Сираков. Изявлението му идва ден след като Диксън обяви, че дава срок до сряда, за да му бъде предложен нов договор.

„Благодаря на г-н Диксън за демонстрирания интерес, но съществените разминавания между декларираните намерения за инвестиции и последвалите ги действия не ме убеждават, че той е инвеститорът, от който Левски има нужда. Не получих убедителни гаранции нито за размера, нито за произхода на средствата, които трябваше да бъдат вложени в клуба и стадиона“, пише Сираков.

През цялото време Диксън твърдеше, че произходът на средствата му е гарантиран и намеренията му са сериозни. Той твърдеше, че иска да построи нов стадион на мястото на „Герена“ и търговски център с мол към него. Инвеститорът казваше, че ще вложи близо 250 млн. лв.

Купувачът на „Левски“ с ултиматум: Или нов договор, или няма сделка

От самото начало обаче преговорите тръгнаха с недоверие. Диксън не даде никаква конкретика за капиталите, които стоят зад него, оправдавайки се с коректност към партньорите си.

Преди дни бе разпространено и видео с проекта за нов стадион. Оказа се, че това проект, правен за Филипините, а съоръжението е копие на парижкия „Парк де Пренс“.

Положението в „Левски“ продължава да е критично, става ясно от извлението на Сираков.

„Не съм спирал и продължавам да търся възможности за стабилизирането на „Левски“ и в този момент. Не е тайна за никого, че положението е критично. Но аз ще се боря, докато има някаква, макар и малка надежда“, пише той.