„Левски“ ще има нов собственик

0
Наско Сираков, Снимка: БГНЕС

Футболен клуб „Левски“ ще има нов собственик. Това обяви навръх рождения ден на клуба мажоритарният собственик на акциите Наско Сираков.

По думите му той е англичанин с бизнес в Ню Йорк и няма нищо общо с политиката. Сираков обясни, че преговорите за смяната на собствеността на клуба са водени 6 месеца и вече са финализирани.

„Всичко е завършено и е в ръцете на адвокатите, които от 4 дни работят. „Левски“ ще има нов собственик! Искам да кажа какво сме се договорили. Поема всички задължения на клуба, осигурява издръжка, достатъчна „Левски“ да се върне там, където му е мястото. Приоритет №1 е построяването на нов европейски стадион по най-бързия начин“, заяви Сираков.

Легендарния футболист стана собственик на клуба, след като миналата година прокуратурата образува дело срещу хазартния бос Васил Божков. „Левски“ остана без спонсор и бе заплашен от фалит. Божков направи опит да прехвърли акциите на бившия премиер Бойко Борисов, който отказа да ги приеме. След това дяловете бяха дадени на Сираков.

„Изпращаме може би най-тежката година в „синята“ история. Когато дойдох преди една година, единственото, което обещах, е че Левски ще го бъде и че няма да фалира. Мисля, че сме го изпълнили. Не съм обещавал резултати, но сега ви ги обещавам“, каза Сираков.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили