„Лудогорец“ в групите на Лига Европа след 0:0 със „Судува“

0
15
„Лудогорец“ се класира за груповата фаза

„Лудогорец“ се класира за груповата фаза на Лига Европа, след като завърши 0:0 като гост на „Судува“ и отстрани литовския си съперник. Благодарение на аванса си от 2:0 след първата среща в Разград, българският шампион си осигури европейски мачове до Нова година във втория по сила турнир на континента.

Това ще бъде четвърто участие в последните за разградчани груповата фаза на европейски турнир. Те имат две участия в Шампионска лига, а сега за втори път ще играят и в Лига Европа.

Срещата в Литва не беше от високо качество, като “Судува” разчиташе най-вече на агресия и грубости, но и “Лудогорец” беше далеч от най-доброто си ниво. Съставът на Димитър Димитров имаше малко положения за гол, най-добрата възможност се откри пред Анисе, който в 28-ата минута нацели гредата.

През втората част домакините опитаха да притиснат Лудогорец, но достигнаха само до няколко разбърквания в наказателното поле на “зелените”. В крайна сметка Лудогорец изпълни целта си и отново е в групите на втория по сила европейски турнир.

Жребият за груповата фаза е в 14.00 ч. българско време днес, а “Лудогорец” ще бъде поставен във втора урна. Българският шампион ще домакинства на стадиона си в Разград “Лудогорец арена”, след като получи зелена светлина от УЕФА.

а от УЕФА.