Мъск обмисля да се премести на Марс

0
Мъск обмисля да се премести на Марс

Някои предпочитат Луната като Джеф Безос, но Илон Мъск явно си е харесал Марс, защото заяви, че иска да е сред първите заселници и има 70% вероятност да се премести да живее там, обяви самият той в интервю за предаването Axios on HBO. Според него учените са постигнали значителен напредък в множество сфери, които увеличават възможността за успех на подобни мисии.

Отхвърли обаче твърдението, че богатите хора гледат на Марс като място, на което да избягат, когато на Земята условията станат твърде тежки, като разясни, че пътуването и престоят там изобщо няма да е като почивка. Самото пътуване ще е трудно и опасно, а след като пристигнат, хората ще трябва да се справят със суровите условия на Марс и да посветят времето и усилията си на изграждането и поддържането на базата. Възможностите за връщане на Земята също ще са малко и рисковани.

„Говоря за преместване там на цена от около 200 000 долара… Ще бъде трудно. Има голяма вероятност за смъртни случаи… Хората постоянно искат да изкачат Еверест и умират в опитите си да го направят. Правят го за предизвикателството“, каза още Мъск.