„МЕДИКА“ продължава кампанията за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания

0

Кампанията за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания на Лечебни заведения „МЕДИКА“ продължава и през месец април.

Тя е част от стремежа на медиците за ранна диагностика с цел ефективна грижа за здравето на хората.

Безплатните скринингови прегледи ще се осъществят от кардиолози и съдови хирурзи на 13.04.2024 г. /събота/ и на 27.04.2024 г. /събота/  в Диагностично-консултативния блок на лечебното заведение с адрес: гр. Русе, ул. „Рига“ №35.

От тях  могат да се възползват пациенти с проявена симптоматика или с установени заболявания. За целта е необходимо предварително записване на час на тел. 082 830 230, който ще бъде на разположение в работните дни от 8:00 до 18:00 часа.

Желателно е пациентите с вече поставена диагноза да носят цялата налична медицинска документация.

Сигнал за нарушения в работата на сърцето са болка или стягане в гърдите, сърцебиене, лесна умора или затруднено дишане. Задържането на течности и появата на отоци също е индикация да се посети кардиолог.

При слабост и болки в мускулите на краката при движение, подуване на крайниците и поява на труднозарастващи рани трябва да се потърси съдов хирург. Заболяванията, засягащи кръвоносните съдове – вени и артерии, могат да бъдат опасни, ако не се лекуват.

Ранната диагностика и навременно лечение при установен проблем може да намали усложненията за целия организъм. Голяма част от заболяванията на сърдечно-съдовата система могат да бъдат предотвратени с овладяване на рисковите фактори.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук