Минерална вода и брошури в борбата с корупцията

0
Минерална вода и брошури

Минерална вода и брошури, които да ги информират за правата им и за начините да сигнализират за корупционни действия са част от кампанията за борба с корупцията, която МВР започна. Официалният старт бе даден днес на ГКПП „Дунав мост“ при Русе с участието на български и румънски служители по сигурността и доброволци. Инициативата е част от кампанията „Остани чист, кажи НЕ на корупцията“ – на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР. За началото на кампанията, която ще продължи и на другите гранични пунктове в страната, бяха дошли директорът на дирекция „Антикорупция“ в Румъния Андрей Нистор, както и областният управител на Русе Галин Григоров.

Преминаващите получават брошури на български и румънски с телефони за подаване на сигнали, бутилки минерална вода, със специално отпечатан за целта етикет, летнички за ръка с логото на кампанията.

„Посланието към обществото е, че то трябва да е нетърпимо към корупционните практики. Гражданите трябва да са информирани за своите права и отговорности и да знаят, че и те носят наказателна отговорност“, каза директорът на дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР старши комисар Румен Ганев.

Влизащите попълват и специални анкетни карти с въпроси, какво очакват на българска територия, друг път, когато са преминавали, дали са били обект на евентуално корупционно действие или натиск. След тяхната обработка ще бъде направен анализ на данните и ще се набележат конкретни мерки.