Най-скъпият развод в света е в ход

0
724
Най-скъпият развод в света е в ход

Най-богатият човек на планетата Джеф Безос се развежда. Това може да направи съпругата му Макензи най-богатата жена на планетата.

Двамата обявиха развода си на 9 януари след 25-годишен брак и четири деца, едно от които осиновено. 54-годишният Безос подчерта, че разводът е по взаимно съгласие.

Състоянието на основателя на Amazon се оценява на 160 милиарда долара. Той и съпругата му живеят във Вашингтон, където режимът е на съпружеска имуществена общност. Това означава, че ако няма предбрачно споразумение, всички активи, придобити по време на брака, се разпределят поравно между двамата съпрузи.

Таблоидите в Америка пишат, че причината за развода е флирт с бившата телевизионна водеща Лорен Санчес. 49-годишната Санчес също е омъжена – за холивудски агент, с който имат двама синове и една дъщеря.

Припомняме най-скъпите разводи досега:

  • Алек Вилденщайн и Джослин Вилденщайн – 1999 г., 3,8 милиарда долара. При развода съпругата на търговеца на изкуство получи 2,5 млрд. долара и по 100 млн. през следващите 13 години.
  • Рупърт Мърдок и Ана Мария Торв – 1999 г., 1,7 милиарда долара. Между двамата бе постигнато „приятелско“ споразумение, чиито параметри не бяха разкрити, но се смята, че става въпрос за около 1,7 млрд. долара, които медийният магнат е изплатил на бившата си половинка.
  • Бърни Екълстоун и Славица Радич – 2009 г., 1,2 милиарда долара. Тук също не бяха разкрити подробности за споразумението между изпълнителния директор на „Формула 1“ и хърватския модел и оценките са приблизителни, но със сигурност сумата е солидна.
  • Стив и Илейн Уин – 2010 г., 1 милиард долара. Собствениците на казина в Лас Вегас са били женени два пъти, като вторият им развод се оценява на 1 милиард.
  • Харолд Хам и Сю Ан Арнал – 2012 г., 975 милиона долара. Многогодишната съдебна битка между петролния магнат и съпругата му завърши с чек за посочената сума, който бе осребрен три години по-късно.