Проверяват Пеевски заради досиетата „Пандора“

0
Снимка: БГНЕС

Антикорупционната комисия КПКОНПИ и данъчните започват проверки на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски. Поводът за тях е информацията от международното журналистическо разследване с досиета „Пандора“, в рамките на което бе оповестена информация за редица политици и известни личности, използвали офшорни фирми, за да купуват скъпо имущество.

Радев: Явно деянията на Пеевски са по-видими отвън

Според разследващия сайт Bird.bg Пеевски фигурира в списъците с три офшорки, които не е декларирал. От НАП и КПКОНПИ са изискали допълнителна информация от международния консорциум от разследващи журналисти. Ще се проверява декларираното от Пеевски имущество от 2013 г. досега, уточниха от антикорупционната комисия.

Междувременно в изявление самият той призна връзката си с офшорните фирми. Бившият депутат обаче твърди, че тези дружества никога не са имали дейности, нито пък са използвани за някакви сделки. Той обясни, че две от фирмите са дъщерни на трета, в която имал пряко участие.

Пеевски – българската следа в досиетата „Пандора“

„Касае се, за пореден път, за активно мероприятие на кръга „Капитал“ и свързаните с него медии, с цел тиражиране на неверни и манипулативни твърдения, несъстоятелността на които лесно може да бъде проверена и опровергана. Нямам никакво притеснение от това, като през годините съм бил многократно проверяван по подобни несъстоятелни твърдения“, твърди Пеевски.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили