НАП проверява Горанов заради офиси за 750 хил. лв.  

0

Националната агенция за приходите (НАП) е започнала проверка на бившия финансов министър Владислав Горанов, съобщи „Сега“. Поводът са купените от едноличната му фирма „Трилема Кансълтинг“ офиси на бул. „Цариградско шосе“ в София. За тях са платени 750 хил. лв. Първият имот е офис на банка с площ 145 кв. м., а вторият – „учебна занималня на две нива“ и е 136 кв. м.

Владислав Горанов си е купил офис за 750 хил. лв.

Бившият финансов министър е декларирал за последно пред държавата, че има 76 193 лв. на влог, а неговата съпруга още 11 500 лв. Консултантската му фирма все още не е публикувала годишен финансов отчет, а върху имотите не е вписана ипотека. Миналата седмица Горанов обясни, че офисите са купени с търговски кредит и приходи на дружеството.

Трима министри си отиват – Борисов поиска оставките на Горанов, Маринов и Караниколов

Това е втората проверка срещу бившия министър. Първата, която започна преди три години, бе заради луксозния апартамент в столичния квартал „Изток“, където той живее. Жилището е собственост на неговия кръстник, а Горанов декларира, че го ползва безвъзмездно. Досега резултати от тази проверка не съобщавани.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили