Наркодилъри и клиенти задържани при спецоперация в Русе

0
66
Бързи производства за притежание на наркотици

Четирима души – двама дилъри и двама клиенти, са задържани при специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотици на територията на град Русе.

Това съобщиха от областната дирекция на МВР. Първоначално в хода на операцията били задържани 26-годишният Д.З. и 34-годишният М.В., които закупили марихуана от С.М. на 34 години. При извършениге претърсвания на три адреса, ползвани от 34-годишния С.М., служителите на реда са намерили и иззели общо около 1 100 грама марихуана, електронна везна, мобилни телефони и пособия за пакетиране.

Непосредствено след реализираните първоначални действия по разследването, криминалистите задържали още един мъж от Русе – А.Л. на 37 г. На адрес в село Обретеник, ползван от него, били открити и иззети около 1 350 грама марихуана, а при претърсване в дома му в Русе били установени и иззети мобилни телефони, компютър и електронни везни.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354 а, ал.1 от НК. Повдигнати са обвинения срещу С.М. и А.Л., които са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокуратурата.

Работата по изясняването и документирането на престъпната дейност на лицата продължава под наблюдението на Окръжната прокуратура в Русе.