Не всички полицаи са получили награда за работа на първа линия

0
Снимка: БГНЕС

Не всички полицаи са получили награди за работата си на първа линия срещу епидемията, съобщи в. Сега. Правителството реши да отпусне по 650 лв. към заплатите, а парите трябваше да се разпределят от МВР и най-вече от ръководителите по места – шефове на областни дирекции. Между 5 и 7 хил. полицаи обаче не са получили нищо, заяви зам.-шефът на синдиката СФСМВР Илия Кузманов. В отговора на МВР се посочва, че награди са получили 15 140 служители.

Протест на полицаите. Настояват за по- голямо увеличение на парите им

„Ако приемем, че 14-15 хил. служители са получили 650 лв., поне 5 до 7 хил. не са“, казва в отговор Кузманов. От синдиката многократно са заявявали, че има случаи на полицаи с еднаквполицаи длъжности в едно районно управление, от които само единият е получил награда, а са работили еднакво.

Несправедливото разпределение на наградите е само „бонус“ към така или иначе съществуващото напрежение в МВР. Полицаите поискаха заплатите има да бъдат увеличени с 30% както на друг администрации. Правителството обаче отговори, че може да даде само 15%. Затова от няколко месеца полицаите протестират.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили