Необичайно изложение на стена от дъвки в Сиатъл

0
77
Необичайно изложение на стена от дъвки в Сиатъл

Необичайно изложение се превърна в популярна атракция. В Сиатъл обаче не могат да решат как да приемат „Стената на старите дъвки“ на пазара Пайк Плейс – дали е странна изява на обществен артистизъм или нещо противно.

Стената е дълга над 50 м и всъщност е покрита със стари дъвки. Те са разпъвани и оформяни във всякакви фигури от хората. Някои дори са рисували с тях или с направени сърца се обясняват в любов. Туристи пътуват от други щати, специално, за да видят зрелището.

Необичайно изложение на стена от дъвки в Сиатъл

Лепенето на старите дъвки е започнало през 90-те години. Всеки, преминал от там, е оставял своя “отпечатък”. След няколкократни неуспешни опити на Общината да почисти мястото, властите в Сиатъл решават да обявят стената за символ на града и тя става едно от най-популярните сред туристите места.

Дъвките се премахват веднъж на 5 години, като при последното почистване са се били натрупали 907 кг. И само седмица след свалянето им, стената бива покрита с нови дъвки от ентусиасти и минувачи. Вече 30 години атракцията е повод за гордост за едни, но предизвиква единствено отвращение у други, въпреки че си е спечелила и интереса на любителите на Инстаграм.