Няма незаконно подслушване на протестиращи, установи Бюрото за контрол на СРС

0
Подслушване и цензура
Подслушване и цензура в медиите

Не е установено неправомерно прилагане на специални разузнавателни средства (СРС). Така от Бюрото за контрол на СРС отговарят на адвокат Николай Хаджигенов, който няколко седмици той подаде искане за проверка, след като стана ясно, че протестиращи срещу правителството на Бойко Борисов са били следени и подслушвани.

Това, че няма няма неправомерно подслушване, т.е. незаконно, изобщо не означава, че протестиращи не са били подслушвани под маската на прокурорско разследване, което формално е законно.

Протестиращи са подслушвани по подозрение в бунт и преврат

„Както ви казах преди месец, резултатът от тази комисия е съвсем предвидим. Същата комисия беше проверила по същия начин и СРС-та, подписвани от Владимира Янева, която беше осъдена с влязла в сила присъда за това, че е подписвала, но НЕ е упражнявала контрол за ЗАКОНОСЪОБРАЗНОСТ, какъвто всъщност изисква законът“, коментира Хаджигенов.

Санкциониран от САЩ за корупция подаде оставка

Протестиращи са били подслушвани в рамките на дело за опит за бунт и преврат, съобщи наскоро вътрешният министър Бойко Рашков. Той подчерта, че разследване по този текст от НК е прецедент у нас.

Прокуратурата образува дело срещу Божков, подслушва протестиращи

Самите подслушвани показаха документи, от които става ясно, че са следени. В началото на месеца Хаджигенов и Арман Бабикян, който също бе основна фигура в миналогодишните протести, показаха документи с номера за подслушване и обявиха, че са били следени 82 политици. Част от тях са от БСП.

зарядни станции за електромобили