Обещаха пътя до Кубрат да е готов за следващото лято, сега бил „в състояние, което да дава възможност за движение“.

0

Пътят Русе – Кубрат ще е готов през следващото лято. Това съобщи шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски след проведения по инициатива на областния управител Галин Григоров разговор. В срещата взеха участие и кметове на населени места, разположени около намиращия се в меко казано трагично състояние път.

Рехабилитацията на пътя ще започне през м. септември и за следващото лято той ще е готов, каза пред журналистите Терзийски. По думите му, пречки за това няма. Изпълнителите вече били избрани, сроковете за обжалване – изтекли и в най-скоро време щели да бъдат подписани договорите за изпълнение. Днес са били отворени и офертите за строителен надзор.

Срокът за изпълнението е 10 месеца от подписването на акта за откриване строителната площадка, каза още Терзийски. Според него, това означава, че през следващото лято вече ще се пътува по обновен път. Шефът на пътната агенция не било проблем да се строи пътят и през зимата, даже обратното.

„Лятото е подходящо, но е много натоварен трафика, през последните години зимата дава възможност да се изпълняват много от строителните дейности, няма проблем изпълнението да бъде направено в срок от 10 месеца, заяви Терзийски.

По думите му, и в момента Агенцията поддържала пътя „в състояние, което да дава възможност за движение“.

Ще има възможност за изчистване на всички дейности, за да остане пътят в експлоатационно състояние, зарече се Терзийски

Протест за пътя Русе-Кубрат събира край „Джъмбо“ жителите на 7 населени места

Вече 5 години се отлага ремонтът на 47-километровата отсечка Русе-Кубрат, която е единствената връзка между областите Русе, Разград и Силистра. Състоянието на пътя е такова, че вече не търпи отлагане на срокове, а хората от населените места в региона готвят протест в събота.