Общински фонд ще привлича медици в Добрич

Автор:
30 ное. , 2017   Video

Общински фонд “Здраве” ще помага за решаването на проблема с недостига на медицински кадри в Добрич.

Това реши с пълно мнозинство местният парламент. Във фонда ще се генерират средства за допълнително финансово стимулиране и за битови придобивки на лекари и медицински сестри.

Предложението беше внесено от общинския съветник  Атанас Атанасов, който подчерта, че идеята е възникнала още преди години. Днес обаче нуждата от медици в добричката болница е крещяща.

Атанасов допълни, че на следващ етап от фонда може да бъде подпомагана и доболничната помощ. Според директора на болницата в Добрич д-р Трифон Йорданов е настъпил момента, в който общинските съветници в града трябва да обърнат внимание на проблем с липсата на медицински кадри в лечебното заведение. Той допълни, че в стремежа си да привлече специалисти, болницата заплаща пътни и квартирни разходи на медиците, привлечени от други области. Точно за това има нужда от допълнително финансово подпомагане.

Общинските съветници гласуваха единодушно за създаването на фонд „Здраве” и сформираха временна комисия, която ще изготви правилник за работата и устройството му в рамките на 1 месец.

 Comments are closed.