Още 33-ма депутати от БСП стават доброволци в болниците на България

0

Още 33-ма депутати от БСП се включват като доброволци в борбата за преодоляването на кризата с Covid-19.

Това съобщи на страницата си във Фейсбук лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на партията.

Депутатите-доброволци ще започнат мисията си веднага след гласуването на алтернативния бюджет на БСП в Народното събрание. Сред тях ще е и самата Корнелия Нинова.

Депутатите от БСП проф. д-р Георги Михайлов д-р Илиян Тимчев вече лекуват пациенти с Covid-19 в Общинската болница „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов, която изпадна в тежка криза за лекари.

Д-р Десислав Тасков, който също е депутат от групата на „БСП за България“, е доброволец в болницата в Шумен, където се лекуват над 250 пациенти с коронавирусна инфекция.

Драматизирането на ситуацията не е полезно в момента, категоричен е проф. Георги Михайлов.

„Защото ние виждаме на терен стреса в нацията. Хора, които не се нуждаят от болнично лечение, настояват да бъдат приети в болнично заведение. Най-накрая трябва да се разбере, че това не е особено опасна инфекция.

Че не бива да се самолекуват, както се случва, че не могат хората да се „помпат“ с кортикостероиди и с хепарин“, каза медикът.

По- рано днес, на седмичния брифинг на НОЩ бе съобщено, че страната ни е на трето място по смъртност от коронавирус в ЕС.

 

Снимка: БГНЕС