Паспорт и лична карта –на Кръговото, шофьорска книжка – само в КАТ

0

Русенци вече ще могат да си извадят лична карта или задграничен паспорт само на едно място – звеното в сградата на дирекцията на полицията на кръговото.

Информацията бе потвърдена от шефа на Областната дирекция на полицията главен инспектор Георги Великов. Той уточни, че закриването на гишетата става факт след започналите в края на годината съкращения заради оптимизация на щата. На Кръговото ще останат да работят четири гишета, които към момента са напълно достатъчни, за да обслужват гражданите.

Шофьорски книжки пък вече ще се издават само и единствено в КАТ. Документите ще се подават там, там и ще се получават готовите свидетелства.  Хората, които живеят на териториите на РПУ-тата в Бяла, Две могили, Сливо поле и Ветово ще могат да подават документи по места, за да не пътуват до Русе.

От полицията уточниха, че не е необходимо гражданите да заплащат предварително в банка таксата за издаване на документите си. Това може да става с дебитна или кредитна карта в лева чрез пост устройства, поставени на гишетата.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук