Патриоти се регистрираха, Манолова се закани да има повече депутати

0
Снимка: БГНЕС

Новата патриотична коалиция, съставена от ВМРО, НФСБ и „Воля“ на Веселин Марешки се регистрира за предсрочните избори на 11 юли. Съюзът ще се замести разпадналата се „Обединени патриоти“, които бяха партньор на ГЕРБ в предишното управление. На мястото на Волен Сидеров и „Атака“ се появи Марешки, които на последния вот безуспешно опита да влезе в парламента в коалиция с Валери Симеонов.

„Разчитаме на успех, обществото има нужда от стабилно патриотично обединение“, заяви бившият депутат Борис Ячев след внасянето на подписите.

За такова обединение се говори от няколко седмици. На изборите ВМРО се яви сама и не прескочи бариерата. След това бившият премиер Бойко Борисов заговори, че на следващите избори резултатите ще са същите, но ще влязат и патриотите, които са му удобен коалиционен партньор.

Съюзът между Нинова и Дончева – невъзможен по три причини

„Решени сме да изпълним целите си в същия формат и със същия ентусиазъм. Ще влезем в парламента с повече депутати и ще продължим“, заяви пък Мая Манолова, която също се регистрира в Централната избирателна комисия.

Снимка: БГНЕС

Ден по-рано стана ясно, че „Движение 21“ на Татяна Дончева остава в коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ и няма да се съюзява с БСП. Корнелия Нинова обясни, че Дончева е поставила неизпълними изисквания – ново име, гарантирани места в парламента и субсидия.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили