По 25 г. затвор за сатрапите, убили и разчленили Еранухи Пехливанян

0

Присъди от по 25 години затвор при първоначален строг режим постанови Окръжният съд в Русе за 51-годишния Гарабед Веринян и 57-годишния Михаил Михов, които на 11 януари миналата година отвлякоха, а след това убиха Еранухи Пехливанян.

Няколко дни по-късно тялото на жертвата беше открито разчленено край река Русенски лом.

Окръжният съд осъди двамата мъже и солидарно да заплатят сумата от 600 000 лева на семейството на жертвата за причинени неимуществени вреди. Ще им бъде конфискувано и половината имущество.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Адвокатът на Гарабед Веринян заяви, че присъдата ще бъде обжалвана. По думите му наказанието не е справедливо, тъй като неговият доверител не е участвал в убийството.

По думите на Окръжния прокурор Георги Георгиев, прокуратурата ще обмисли възможността дали да протестира присъдата.

„Законът дава възможност да се избере по вид наказание – лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна. Ние поискахме по-тежкото наказание, но съдът реши друго“, каза прокурор Георгиев.

Еранухи Пехливанян бе похитена на 11 януари миналата година в крайдунавския град и убита. По време на разследването полицията арестува на 17 януари м. г. Гарабед Веринян и Михаил Михов. На двамата бяха повдигнати три обвинения – за отвличане, като Михаил Михов се е представил и за служител на МВР, за грабеж на сумата от 65 000 лева, както и за умишлено убийство с цел прикриване на другите две престъпления.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук