За матурите и баловете: Осигуряват „зелени коридори“ от тирове

0

20Кметът на Община Русе Пенчо Милков разпореди на органите на Районната дирекция на МВР да съдействат за ограничаване движението на тежкотоварни автомобили по трасето Мартен – Русе.

Мярката се налага поради предстоящите абитуриентски балове, както и провеждането на държавните зрелостни изпити.

Поводът бе призив на граждани, живеещи в Мартен, които се обърнаха за съдействие към Милков.

В писмо до директора на ОД на МВР – Русе старши комисар Николай Ненков кметът призовава да бъдат пренасочени по обходни маршрути камионите, преминаващи по трасето Републикански път II – 21 Русе – Силистра /бул. „Тутракан“/, за да се гарантира безпрепятственото придвижване и безопасността на завършващите и техните семейства и близки.

Временната организация на движението се въвежда за периода от 23 до 26 май в часовете 17 – 19 ч. Предвижда се да бъде освободено трасето и за преминаващи зрелостници по време на провеждане на матурите на 19 и 23 май в диапазона 7-8:30 ч.

От Община Русе припомнят, че в момента се изгражда големият ТИР-паркинг, който фирма изпълнител строи върху общински терен. Неговият капацитет ще бъде 600 камиона, като се очаква ремонтните дейности да приключат до края на май. Паркингът се намира на бул. „България“ и предназначението му е да облекчи трафика в района на Дунав мост и отвеждащите от Русе булеварди.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук