Покриха Операта в Русе, няма пари за същинския ремонт

0
Снимка: Архив

Изграден е покривът над сцената на Русенската опера, който изгоря при голям пожар преди две години, съобщи директорът на културния институт Пламен Бейков.

Поставено е че основното покритие от керемиди и димоотводните люкове и капандури. Всички те са монтирани по изискванията на противопожарната безопасност.

„Сцената вече е защитена от атмосферните влияния. Предстоят довършителни ремонтни дейности от вътрешната страна и поставяне на термоизолацията“, каза още Бейков. По думите му до началото на идния месец покривът ще е окончателно готов.

За сцената, която също пострада при пожара, е спечелена обществена поръчка за изготвяне на проект за нейния ремонт. Той включва изграждане на електрическа инсталация, ремонт на сценичната техника – чиги, на гримьорни, осветителни и озвучителни кабини. Предстои в идните дни да бъде сключен договор с проектантска компания.

Беййков каза още, че се надява в началото на идната година да бъде поставено началото на същинския ремонт, но е притеснен за финансирането му. По думите му, преди време е получил обещание за 3,6 млн. лева от Министерството на културата, но вчера бил известен, че сумата не присъствала по никакъв документален начин в бюджета на ведомството.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук