Повече от 300 души стартират в Ултрамаратон из Поломието

0
Над 400 участници ще се впуснат в предизвикателството

Повече от 300 души са заявили участие в първото издание на ултрамаратона „Кениън Крийк“, съобщи председателят на сдружението „Поломие Русе“ Чавдар Черников, което е организатор на проявата.

Най-много са представителите от България и Румъния. Желаещите могат да изберат една от трите дистанции – 10, 20 и 50 км, старт-финалът е край Басарбовския скален манастир. Трасето е живописно и следва поречието на река Русенски Лом в посока Ивановските скални църкви. С оглед трудността и продължителността на изпитанието, предвидени се 4 основни подкрепителни пункта: 1. Скален манастир „Св. Димитър Басарбовски“ – старт/финал, 2. Пункт с. Красен, 3. Пункт с. Божичен и 4. Пункт „Ивановски скални църкви“.

Сред заявилите участие са: Кирил Николов -Дизела, рекордьор на „Ком –Емине“, вицеевропейски шампион по ориентиране; Андрей Гридин, втори на „Кападокия Ултра 2017“; Иван Сираков – трети на младежко световно първенство по ориентиране; Радо Милеа от Румъния, класирал се на трето място в „Кападокия Ултра 2017“; Ивайло Атанасов – победител в обиколката на Витоша; Димитър Желязков, победител на „Пирин Ултра 70“; Ивайло Каменаров, национален състезател по ориентиране и многократен републикански шампион и Ради Милев – ветеран ултрамаратонец. Регистрация може да бъде направена до днес на сайта на събитието http://canyoncreek.eu.

Черников обясни, че 50-километровата дистанция може да бъде измината за около четири часа от добре подготвени състезатели. Целта на състезанието е изпитанието на човешката воля и популяризирането на региона.

Партньори на събитието са дирекцията „Природен парк Русенски Лом“, общинската фондация „Русе – град на свободния дух“ и много фирми.