Поздравление

0
44
Поздравление на кмета на Община Русе

На кмета на Община Русе Пламен Стоилов

По случай настъпването на Новата 2017 година

Скъпи русенци,

Щастлив съм, че имам възможност да ви поздравя с настъпването на новата 2017 година. Посрещаме я заредени с вяра, оптимизъм за бъдещи, по-успешни дни.

Изпращаме 2016 г. със самочувствието на хора, изпълнили своето, защото през 2016 г. не само успяхме да изпълним успешно изключително важния и имиджов за Русе проект „Русе европейски град на спорта“, но успяхме да създадем организация и да планираме дейностите по изключително важната за Русе инвестиционна програма, която ще стартира през новата 2017 г. 12 мащабни инфраструктурни проекта, които ще дадат старта на втория етап на голямата, видима промяна, промяна, която ще приближи Русе до водещите европейски градове и ще го утвърди като национален и регионален лидер.

Крайбрежната зона, с промяната на линейната архитектура с изцяло реконструирания и разширен придунавски булевард, с четирите свързващи го с центъра на града улици ще променят изцяло визията на централната градска част.

Това, което правим с инфраструктурата в кварталите „Родина“ и „Чародейка“ с изпълнението на втората част от проекта за интегриран градски транспорт, това, което стартираме в образователната инфраструктура, в двете знакови за Русе училища – „Баба Тонка“ и „Христо Ботев“, с новите проекти в социалната инфраструктура, с това, което правим в междублоковите пространства – изграждането на спортни и детски площадки, и другите инфраструктурни проекти са само една част от всичко онова, което ще стартира през 2017 г.

Разбира се, не мога да не спомена и старта на чаканата от години от русенци цялостна реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа и тротоарите в града. Всичко това, след неговото завършване, ще промени облика на Русе, ще го направи съвременен, модерен град – такъв, какъвто всички ние го искаме.

Искам специално да благодаря на всички вас, защото вие бяхте най-важното звено от моя екип, вие бяхте очите и ушите на администрацията, бяхте обективния граждански контрол и благодарение на вас ние успяхме, заедно, д постигнем всичко това.

Пожелавам ви да бъдете здрави, да имате много поводи за радост и усмивки през новата 2017 г., да бъдете щастливи, късмета да е с вас, и тя да бъде годината на сбъднатите мечти.

Скъпи русенци, пожелавам ви силна и успешна година и ви уверявам, че ние продължаваме да работим със същото темпо, защото това е важно за нас, за бъдещите поколения, за нашите деца, за нашите внуци. Продължаваме заедно.

Честита Новата 2017 година!