Представят традиционен китайски грим и музикални инструменти преди „Среща сред цъфналите праскови“

0

Драматичен театър „Сава Огнянов“ с подкрепата на Община Русе и Фондация „Косьо Станев“ кани русенци и гостите на града на представяне на традиционен китайски грим и музикални инструменти.

Демонстрацията ще се случи във фоайето на Доходното здание, преди началото на кунцю операта „Среща сред цъфналите праскови“ на 6 юли, от 19:00ч., в Голяма зала.

Традиционната шанхайска опера не е операта, която познаваме от класическите западни произведения. Тя е вид традиционна източна театрална форма. Музиката в кунцю операта е нежна и мелодична и разполага с богат репертоар. Диалозите са поетични и изтънчени, актьорските движения и жестове – обаятелни, а елементите с бойни изкуства – изумителни. Тази форма на изкуство включва поезия, музика, танц и драма в едно.

Любопитен факт е, че гримът на различните династии в Китай има свои собствени характеристики. Те се отличават по своята пъстрота, елегантност и цветове. Разнообразни са и начините и техниките на полагане на грима.

Заповядайте преди спектакъла за да получите знания и детайли по грима, цялостната естетика и древните ръчно изработени музикални инструменти.

Началото на демонстрациите е от 17:30 часа.

Началото на кунцю операта „Среща сред цъфналите праскови“ е от 19:00 часа.

Входът е свободен и за това събитие!

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук