Премиерът разкритикува Радев, че мълчи за руските шпиони (видео)

0

Президентът Румен Радев мълчи за шпионските скандали с Русия. Такава критика отправи премиерът в оставка Бойко Борисов към държавния глава. Той заяви, че шефовете на българските служби са били изслушани от партньорите от НАТО в сряда и след това Алиансът е изразил подкрепа за България.

Борисов: На руснаците съм казал: Няма да шпионствате в България

„Този много хубав филм „Мълчанието на агнетата“ го забелязвам тука последните дни. До този момент кандидатът за президент Радев, върховен главнокомандващ, няма коментари. Нито по темата „Навални“, нито по темата шпионски скандали“, заяви Борисов.

Истината е, че Радев коментира казуса преди повече от месец, малко след арестите на служители на военното министерство, които според прокуратурата са участвали в група за шпионство, ръководена от бившия разузнавач Иван Илиев-Резидента. Тогава президентът заяви, че вместо да се хвали правителството трябва да каже как е допуснало едни от най-важните служби да бъдат „пробити“. Той посочи, че политиката за защита на класифицираната информация се провежда от кабинета, а службите са пряко подчинени на Борисов.

Пратените да ловят руски шпионин полицаи отишли на кафе

„Ако българският съд потвърди масовия профил в персоналната сигурност, това означава, че имаме дълбок вътрешен проблем, който компрометира не само националната ни сигурност, но и тази на съюзниците ни и злепоставя тежко България“, заяви тогава президентът.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили