Принц Чарлз е новият крал на Великобритания.  

0

Принц Чарлз е новият крал на Великобритания, съобщиха от Бъкингамския дворец. Той ще приеме името Чарлз Трети. Предстоят официалните церемонии.  

Принц Чарлз участва активно в обществения живот на острова, занимава се дейно с благотворителност, особен интерес за него представлява опазването на околната среда. Запален играч на поло. Като член на кралската фамилия посещава редица страни по света. Официалната му резиденция е Кларънс Хаус в Лондон. От месеци насам кралица Елизабет Втора му прехвърляше все по-голяма част от функциите си.  

В продължение на 15 години Чарлз е женен за лейди Даяна, принцеса на Уелс. Бурният им брак завършва с развод през 1996- та след като и двамата признават, че съжителстовто им не върви. Причина за разрива на двойката е дългогодишната връзка на Чарлз с Камила Паркър Боулс. Година по-късно Даяна умира в автомобилна катастрофа в Париж. Имат двама сина- принцовете Уилям и Хари. 

През 2005 година Чарлз сключи втори брак с Камила Паркър Боулс, която стана херцогиня на Корнуол, но не и Уелска принцеса. След като Чарлз се възкачи на трона, съпругата му ще приеме титлата кралица-консорт. 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук