Принц Хари ще присъства на коронацията на Чарлз III, но без Меган

0

Бъкингамският дворец потвърди, че принц Хари ще присъства на коронацията на баща си крал Чарлз III и кралица Камила в Уестминстърското абатство на 6 май.

Херцогът на Съсекс ще присъства на коронацията на краля, но съпругата му, херцогинята на Съсекс, няма да присъства, съобщиха от Бъкингамския дворец.

Имаше спекулации дали двойката ще пътува до коронацията, но сега стана ясно, че принц Хари ще присъства сам. Принцът ще се присъедини към повече от 2000 гости в Уестминстърското абатство на 6 май.

Това ще бъде първият път, когато той е видян с кралското семейство, откакто бяха публикувани мемоарите му Spare. Книгата на принц Хари ярко разкри дълбочината на неговите несъгласия с други членове на кралското семейство и оттогава той говори, че се чувства „различен“ от останалата част от семейството си.

Решението Меган да отхвърли поканата ще се разглежда като част от тези продължаващи, неразрешени семейни напрежения.

Датата е и четвъртият рожден ден на сина на принц Хари и Меган, принц Арчи, който ще остане в САЩ с майка си.

Двойката издаде изявление по същия начин като двореца: „Херцогът на Съсекс ще присъства на коронационната служба в Уестминстърското абатство на 6 май. Херцогинята на Съсекс ще остане в Калифорния с принц Арчи и принцеса Лилибет.“

Нито говорителката на двойката, нито Бъкингамският дворец коментираха решението, но имаше силно разделени мнения в социалните медии, като поддръжниците похвалиха Меган за това, че се застъпи за себе си, докато опонентите я критикуваха, че „пренебрегваше“ кралските си свекърви.

 

 

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук