Проблеми с е-винетките, на Дунав мост няма устройства

0
913
На Дунав мост няма устройства

На Дунав мост няма устройства, от които да могат да бъдат закупени електронни винетки, сигнализираха шофьори, преминаващи през граничния контролно-пропускателен пункт. Липсата на устройства кара водачите се превръщат в нарушители на закона, тъй като не могат да се сдобият с необходимия документ.

Към момента вариант е близките бензиностанции, в сградата на Пътно управление в Русе, офисите на мобилния оператор А1 или през електронното приложение. С изключение на последния обаче, водачите трябва да влязат в града, а за тежките камиони това е невъзможно. От „Пътни такси и разрешителни“ информираха, че предстои в най-скоро време на ГКПП „Дунав мост“ да бъдат поставени четири терминала, чрез които ще могат да се купуват електронни винетки. До момента обаче всичко е само „проект“.

За масови проблеми с новите системи за закупуване на електронни винетки сигнализират от цялата страна. Според информацията от Агенция “Пътна инфраструктура” в страната са разположени 500 терминали за самообслужване по основните пътни направления и граничните пунктове. Голяма част от тях обаче не работят – някои поради липса на хартия, при други се изписва грешка при опит за плащане, а трети не функционират изцяло.

В същото време, в ефира на bTV председателят на АПИ инж. Светослав Глосов заяви, че проблем със системата няма. „Системата наистина е нова, възможно е някъде да има технически грешки, но това не значи, че се е сринала”, коментира той.