Протести в София и Кубрат заради бебе Катерина

0
696

video
Днес в София и Кубрат се събраха стотици хора, за да подкрепят родителите на бебе Катерина, която им беше отнета от германските социални служби. Протестиращите настояват детето да бъде върнато незабавно, подготвят и подписка.

Основната организация на демонстрацията е на „Родители обединени за децата“. Активно участие взимат близки, приятели и съграждани на майката, които пътуват между Кубрат и София, за да могат да се включат и в двата протеста.

Външният министър на България Екатерина Захариева заяви, че консулът ни в Германия е командирован в Хамбург. Там той се е срещнал с родителите и техния адвокат. „Оказваме пълно съдействие на сънародниците ни – включително и в България, тъй като институциите са в координация. Надявам се да се изясни обективната истина и да направим всичко възможно за защита на интересите на детето и семейството. На 21 януари ще бъде и първото дело в съда. Поискали сме достъп до заседанието да бъде даден и на нашия консул. Надявам се да разрешат”

Катерина бе отнета от родителите си, след като претърпяха катастрофа. Лекари в Хамбург се усъмнили, че детето има травми, които не са в следствие на инцидента и че 7-месечната Катерина е тормозена от родителите си. Детето е отнето от майка си и баща си и настанено в приемно семейство.

Очаквайте още подробности.

ВИДЕО: FACEBOOK