Растения от Червената книга украсиха стари пана в Русе

0
309
Растения от Червената книга

Растения от Червената книга на България украсиха старите пана на бул. „Ген. Скобелев“, които от години загрозяваха едно от централните места в Русе.

Преобразяването на съоръжението е дело на фондация „Вижънъри“ и „Оргахим“, със съдействието на Община Русе и е под знака на „Органик“ – цвета на 2019 г. Визуалните артисти от „Hype all night” работиха по композицията в продължение на една седмица..

До буквата „О“ от надписа „Органик“  – наднича дотомасиниев минзухар, до „Р“ – палешников серапиас, около „Г“ се е разположило планинско котенце. Минаващите в района ще видят още български ерантис, битински синчец и… една усмихната маргаритка – за настроение.

„Избрахме точно тях, за да напомним на жителите на Русе красотата на защитените видове, чрез достъпно изкуство в градска среда“, казват организаторите на проекта.

Симпатичният талисман на инициативата „Да почистим България заедно“ – Зеленко Зеленков лично инспектира новата придобивка за русенци. Тази година „Оргахим“ подкрепя кампанията, като на 14-ти септември ще се включи с доброволен труд и материали в почистването и преобразяването на България.