Ремонт затваря ПГИУ “Елиас Канети” за година

0
1346
Ремонт

Заради започнал ремонт за година учениците от професионалната гимназия по икономика и управление “Елиас Канети” в Русе ще учат в друга сграда. Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в крайдунавския град Росица Георгиева. Ремонтните дейности са част от проект на Министерството на образованието и науката, в който са включени общо 17 държавни професионални гимназии в България. Той се финансира по оперативна програма “Региони в растеж”.

Ремонтът в русенското училище е започнал на 2 август, като крайният срок е 1 септември 2020 година. По тази причина учебният процес ще бъде преместен в друго държавно професионално училище.

Ремонти през учебната година ще има в още две училища в Русе, които са част от проекта – професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия и професионалната гимназия по механотехника. Техният сграден фонд обаче е голям и затова няма да се наложи преместване на учениците в други сгради.

Общо в 22 училища в област Русе се извършват ремонти, каза още Георгиева. По думите й, ремонтите в останалите учебни заведения ще приключат преди началото на учебната година.

В реновираната си сграда ще се върнат учениците от най-старото русенско училище – „Христо Ботев“, която през учебната 2018/2019 г. остана затворена заради голям ремонт по европроект.