Ремонта на бул. „Тутракан” отиде в „трета глуха“

0

tabela_bul_tutrakan04Причината е, че една от фирмите, участвали в конкурса, обжалва пред Комисията а защита на конкуренцията решението за избор на изпълнител на поръчката.

Забавянето на изпълнението на проекта беше потвърдено и от кмета Пламен Стоилов. Това, по думите му обаче, нямало да доведе до промяна на крайния срок, тъй като общинската администрация предвидила подобно развитие на нещата и това било заложено в предварителните планове за реализацията на проекта.

Законът за обществените поръчки в този му вид е изключително неприятен както за мен като кмет на Русе така и за всички колеги, защото една фирма може да обжалва всяко решение, а това от своя страна да забави изпълнението на даден проект, коментира пред екип на „Русе нюз“ и ТВН кметът Пламен Стоилов. Той допълни, разговор по въпроса за промяната на закона е воден и с Карстен Расмусен по време на посещението му в Русе. Той също е изразил мнение, че законът за обществените поръчки в този му вид е изключително неблагоприятен за страната ни тъй като пречи на усвояването на европейски средства.

Проектът за реконструкцията на бул. „Тутракан“ е на стойност 4.6 милиона лева, с които трябва да бъдат изградени допълнителни платна по възловия булевард. Заради проекта трябва да бъде съборена залата по бадминтон която се намира в района до Захарна фабрика. Крайният срок за изпълнението е краят на 2014 г. Конкурсът за изпълнението на проекта беше спечелен от консорциум от 3 русенски фирми.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук