Рецидивист, точил пари от чужда карта, отива за 2,8 г. в затвора

0
Учител по физическо

Наказание лишаване от свобода за срок от 2 години и 8 месеца при строг режим и глоба в размер на 3000 лв. присъди Окръжен съд – Русе по отношение на 31-годишния И. Ц., съобщиха от Съдебната палата.

Мъжът е от гр. Габрово, досега е осъждан 13 пъти, предимно за престъпления против собствеността. Последното наказание от 5 години лишаване от свобода търпял при строг режим до 2 април 2021 г. На 3 май 2022 г. той работил в лунапарка, разположен пред спортна зала „Орловец“ в гр. Габрово. На същото място била изградена и шатрата на гостуващ цирк. Непосредствено до него се намирала каравана за артисти. Вътре била и дамската чанта на пострадалата П. В. с дамски портфейл в нея, кредитна карта ведно с ПИН-кода, дебитна карта и 70 лв.

от Габрово, който се призна за виновен в кражба и използване на чужд платежен документ без съгласието на титуляря.

И.Ц. влязъл в караваната и взел портфейла с картите и парите. Веднага след това наел такси до гр. Велико Търново. От бензиностанция „Лукойл“ на изхода на гр. Габрово осъществил транзакция за 5,70 лв. В гр. Велико Търново от 2 банкомата изтеглил общо 400 лв. и с друго такси се придвижил до гр. Русе. Последвали още 4 неправомерни тегления от различни банкомати в крайдунавския град за 1150 лв. Междувременно пострадалата получила СМС за извършените транзакции и сигнализирала органите на МВР.

Делото пред Окръжен съд – Русе се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият призна всички факти и обстоятелства от обвинителния акт, внесен от Окръжна прокуратура. След определянето на отделни наказания и намаляването им с 1/3 за всяко от престъпленията (кражба и използване на чужд платежен инструмент), същите са групирани и е наложено едно общо, най-тежкото от тях, а именно 2 години и 8 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на 3000 лв.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук