След сигнал: Установиха пиян водач без книжка в „Ауди“ с прекратена регистрация

0
водач с над 3 промила алкохол

Здраво почерпен мъж от с. Николово е бил установен да управлява лек автомобил с прекратена регистрация и без годишен технически преглед, съобщиха от полицията в Русе.

Нарушителят бил задържан след сигнал, подаден на тел. 112. от 25-годишен жител на селото. Пред изпратените на място полицейски служители младият мъж обяснил, че пътувайки към селото забелязал лек автомобил «Ауди» да криволичи по пътя и на влизане в селото дори му сякъл пътя, а после му дал знак и спрели на отбивка. Там разпознал мъжа зад волана и усетил, че силно лъха на алкохол, освен това говорел завалено, при което веднага е сигнализирал на 112.

51-годишният признал пред униформените, че е пил. Последвалата проба с техническо средство показала резултат от над 2 промила в издишания въздух. След справка било изяснено още, че мъжът е неправоспособен водач, а управляваният от него автомобил «Ауди» е с прекратена регистрация и без годишен технически преглед. За констатираните нарушения са му съставени 3 акта и един фиш. Мъжът е бил конвоиран до болницата, където дал кръвна проба за химическо изследване. Резултатът от изследването показал концентрация на алкохол  в кръвта на водача от 2,66 промила.

По случая е образувано бързо производство по описа на Второ РУ.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук