Росен Даскалов: Пламен Нунев е влиятелен човек в Русе

0
1085

Днес прокуратурата отново проведе разпити по делото за търговия с влияние срещу Пламен Бобоков. Този път под удара на въпросите застанаха и бившият общински ръководител на ПП ГЕРБ в Русе Росен Даскалов и премиерът Бойко Борисов.

Борисов: За да угоди на Радев, прокуратурата прави публични събития

По повод отношенията си с Пламен Бобоков, Даскалов заяви, че той е сериозен бизнесмен, който всички русенци, както и той, познават. Винаги бил съпрочастен и помагал единствено и само за спонсорски договори.

Разпитават Росен Даскалов и Пламен Нунев заради търговия с влияние

Даскалов каза, че изпълнявал всичко стриктно по ролята си в ГЕРБ и не знаел дали областният координатор на ГЕРБ Пламен Нунев е кадрувал в Русе.

„Ами вижте значи какво мога да кажа? Нямал съм никога такъв достъп до такива нива. Какво точно се е случвало – не мога да кажа, но със сигурност господин Нунев е един влиятелен човек в нашия град и така той си стои на позиция.“, коментира Даскалов.

Той категорично отрече разговорите, които е провеждал с Бобоков да имат някакъв престъпен характер: „Ако има такива разговори, аз няма да бъда тук между вас, а ще бъда и аз задържан“.

По-късно от разпит бе пуснат и Пламен Бобоков, който бе лаконичен в някои от думите си. Във връзка с отношенията си с властта, бизнесменът обясни, че е благодарен на всички български държавници, които подкрепят българските предприемачи, които инвестират в чужбина и имат нужда от тази помощ.

В отговор на Бобоков: Спецпрокуратурата пусна “чатове” между него и Prezident – Rumen Radev

Комуникирал с Борисов и Радев във връзка с делегации в чужбина, свързани с бизнеса, като обясни, че в някои държави било по-представително да се прави посещение от премиера, а в други – от президента.

„Нищо в моята кореспонденция няма, което да се определни по някакъв начин като престъпно или противозаконно и дори укоряващо, антиморално или така нататък. Неслучайно съм си дал всички устройства заедно с кодовете.“, категоричен бе Бобоков.

След консултация с адвоката си, Бобоков тактично обясни, че днес е бил привикан заради чатовете, според които съдействал за помилването на осъден в Румъния с фамилия Ненов.

Бобоков бил посредник между Узунов и осъден в Румъния, търсещ помилване