Русенец поема ръководството на Митница Бургас

0

Това съобщиха от Агенция Митници, уточнявайки че Халаджов ще бъде на шефския стол за срок от 45 дни. Назначението е след като вчера митническата централа уличи четирима свои служители, сред които и директора на митницата в Бургас Валери Стефанов, че са участвали в разпломбирането на измервателните уреди и така са дали възможност няколко дни без контрол да се изнасят горива от склада. Срещу тях вече е започнало дисциплинарно производство.

Днес от Агенция „Митници“ съобщиха, че са уволнени Валери Стефанов, заместник-началникът на Митница Бургас Кирил Динев и началникът на отдел „Последващ контрол” Ростислав Йонев.  Началникът на сектор „Енергийни продукти” в отдел „Акцизи” в митницата Калина Димитрова е понижена в по-долен ранг.

Същевременно Агенция „Митници” обяви, че е започнала процедура по преразглеждане на издадения Акт за съответствие с изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС) на данъчен склад Нефтопристанище Росенец на „Лукойл Нефтохим Бургас” АД.

Към момента нямало основание за отнемане на лиценза на Нефтопристанище Росенец преди 2 юни, коментираха от Агенция „Митници“. Дотогава складът е задължен да монтира измервателни уреди и те да подават информация за количествата гориво. Ако това се случи в срок, лицензът на „Росенец“ няма да бъде застрашен.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук