Русенска поетеса с първа награда на „Любовта е пиянство или пиянство от любов“

0
98
Русенската поетеса Здравка Петрова

Русенската поетеса Здравка Петрова бе отличена с първа награда от Шестнайсетия национален поетичен конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов“.

Журито с председател доц. д-р Румяна Лебедова – преподавател в силистренския филиал на РУ „Ангел Кънчев“, присъди втора и трета награда на Илко Илиев от Сливен и Асан Хаджипехливанов от Плевен.

Стихове изпратиха 119 поети. Наградата на литературното сдружение „Реката и приятели“ в Силистра бе дадена на Петко Каневски от Димитровград.

Организатори на конкурса, който е под патронажа на кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов, са Силистренската община и литературното сдружение „Реката и приятели“ в Силистра.

В края на декември 2001 г. група местни творци решават да създадат литературно сдружение за популяризиране на творчеството на автори от Силистренско и за взаимопомощ при издаването и представянето на техни книги. Тогава се ражда и идеята за конкурса за поезия „Любовта е пиянство или пиянство от любов“. Първият конкурс е организиран през 2002 година.