Руската посланичка разсъждава – България в ЕС ли е, със САЩ ли е или с Русия

0

„Най-важното е българите да мислят за България, а да не изпълняват нечии поръчки и да си сътрудничат с всички и да получават изгода от всички. Това е най-важното, защото ние постоянно разсъждаваме – България с ЕС ли е, или със САЩ, или с Русия, постоянно поставяме тази алтернатива“.

Пратените да ловят руски шпионин полицаи отишли на кафе

Това заяви руската посланичка у нас Елена Митрофанова пред бТВ. Тя коментира шпионския скандал в България. Преди седмици прокуратурата обяви, че е разкрила група за шпионство в полза на Русия, начело с бившия служител на военното разузнаване Иван Илиев, наречен от разследващите „Реиздента“.

Гешев намери още руски шпиони, този път – дипломати

Според Митрофанова руската страна се отнася спокойно към този казус. Тя обаче предупреди, че както България е изгонила двама руски дипломати, така и Москва ще предприеме подобни действия.

Действащи и бивши военни, сред тях и служител в НС, задържани за шпионаж (видео)

„Това се случва на ниво скандал за съжаление и няма нищо общо с действителността. Затова се отнасяме спокойно. В дипломацията има понятни ответни мерки – ваши дипломати също ще бъдат изпратени от Москва. Не е понятно на кого ще му е по-добре от това“, заяви Митрофанова.

Обвинените в шпионаж остават в ареста

Посланичката подчерта, че най-важно било „Българите да мислят за България, а да не изпълняват нечии поръчки и да си сътрудничат с всички и да получават изгода от всички“.

 

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили