С хоро на площада в Русе започва кампания срещу насилието над жени 

0

С хоро на площада пред общината в Русе ще бъде поставено началото на 16-дневна кампания „Отново заедно срещу насилието над жени и момичета“. 

Хорото ще поведат обичани русенски танцьори от танцовите състави „Кукери“, „Нашенци“, „Вито хоро“.  

Това ще стане утре, 25 ноември, в 17.30ч., когато се отбелязва Международния ден за елиминиране на насилието над жени и момичета. Организатори на проявата са три организации, чиято дейност е свързана пряко с подкрепата на жени, жертви на насилие: Сдружение „Център Динамика“ и  дамските клубове Зонта Интернешънъл – Русе и Сороптимист Интернешънъл – Русе, с подкрепата на Община Русе, Областна Дирекция на МВР – Русе и Русенски университет „Ангел Кънчев“. 

В подкрепа на каузата застават и младежите от Младежкия Червен Кръст, както и известният на всички русенци плувец с кауза Теодор Цветков.  

Инициативата  цели да даде гласност на проблема с домашното и полово-базираното насилие, да привлече медийното, общественото и политическото внимание по темата с фокус върху превенцията и навременната помощ за пострадалите и извършителите на домашно насилие по един нетрадиционен начин. 

Да се хванем за ръце на хоро, символизиращо обединението на хора от всякакви възрасти, за да умножим силата на нашето послание против домашното насилие!, апелират организаторките. 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук